Hoe word je stewardess?

Auteur: Farina van der Vliet-Tahir
Taal: Nederlands
Afmetingen: 135x13x201 mm
Gewicht: 173 gr
Druk: 1
ISBN10: 9049103596
ISBN13: 9789049103590
127 pagina’s | Spectrum | februari 2010

Wil je een exemplaar bestellen? Mail dan nu!

Alle ‘ins and outs’ over een baan als steward/stewardess

Stewardess worden: wie droomt er niet van? De wereld zien op kosten van de luchtvaartmaatschappij, liggen aan prachtige stranden, shoppen in wereldsteden, verblijven in 5-sterrenhotels. Het is een baan vol afwisseling, uitdaging en carrièremogelijkheden. Wat houdt het werk precies in, wat zijn voor- en en nadelen van het beroep en welke opleiding heb je ervoor nodig? Dit en veel meer lees je in dit boek.

– Opleiding, functie-eisen, selectieprocedure, werkzaamheden
– Nuttige sollicitatietips en praktische kleding- en verzorgingsadviezen
– Grappige anekdotes en antwoord op veelgestelde vragen

Farina van der Vliet-Tahir werkt ruim 22 jaar als stewardess. Vanuit haar passie voor de luchtvaartdienstverlening geeft ze nu ook sollicitatietraining aan mensen die steward of stewardess willen worden.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Wie droomt er niet van stewardess worden? Wat zijn de voor- en nadelen van dit beroep? Welke opleiding heb je ervoor nodig en welke mogelijkheden zijn er om carriere te maken in de vliegwereld? Het doel van ‘Ready for take-off : hoe word je stewardess?’ is mensen een idee te geven hoe het leven van een stewardess eruitziet en hoe zij zelf stewardess (of steward) kunnen worden. Het doorbreekt enerzijds het beeld van het werk van een stewardess, dat enkel zou bestaan uit serveren van koffie en thee. Anderzijds is het boek realistisch over relaties met piloten, shoppen in wereldsteden en het verblijf in luxe hotels. Een belangrijk meerwaarde van dit boek is de informatie over de selectieprocedure, het concrete werk, de uitdaging van het beroep en de vele carrieremogelijkheden van vrouwen die dit beroep combineren met moeder-zijn. De grappige anekdotes maken het boek prettig leesbaar. Farina van der Vliet-Tahir werkt ruim twinitig jaar als stewardess. Vanuit haar passie voor het werk geeft ze ook sollicitatietraining aan mensen die steward of stewardess willen worden.

(NBD|Biblion recensie, Lennie Haarsma)

Inhoudsopgave
1. Een korte geschiedenis
2. Een dag in het leven van een stewardess
3. Hoe word je stewardess?
4. Voor- en nadelen van het beroep
5. De sollicitatie/motivatiebrief en het curriculum vitae
6. Hoe kom je door de selectie?
7. De eerste twee minuten: de eerste indruk
8. Een successvol sollicitatiegesprek
9. De meest gemaakte fouten
10. Flight safety training/interne training
11. Uiterlijke verzorging
12. Grondstewardess
13. Veelgestelde vragen

Ik ben erg blij dat ik dit boek heb gekocht, voordat ik op sollicitatie ging bij luchtvaartmaatschappijen. Er staat enorm handige informatie in, waarbij ik zelf in eerste instantie niet direct bij zou nadenken.
In dit boek schrijft ze eerst een stukje over haarzelf, en over het beroep als cabin attendant. Daarna gaat het boek voornamelijk (ook het grootste gedeelte) over het solliciteren zelf, en wat daarna allemaal gebeurt. Vooral voor de sollicitatie worden er super goede tips gegeven, en ik kan het vertellen, want na 3 afwijzingen bij luchtvaartmaatschappijen ben ik nu de 4e keer toch eindelijk aangenomen, vooral mede dankzij dit boekje.
Er zijn mensen met een sollicitatie-trainingsbedrijfje, maar die zijn vaak erg duur. Dus eerst wilde ik dit proberen, en het hielp! Dus aan de schrijfster: enorm bedankt!!

 

Ik zeg kopen! Het is zo ontzettend handig boek als je stewardess wilt worden, maar het is volgens mij ook een leuk boek als je niet steward(ess) wilt worden maar gewoon om te weten hoe het allemaal gaat in de luchtvaart ! Tussen als handige tips staan ook hele leuke gebeurtenissen beschreven die aan boord gebeuren waar je erg om kan lachen mijn favoriet: I ‘m a vegetable and also is my wife , heel erg grappig!

 

Ready for take-off geeft vooral veel advies over hoe je de sollicitatie procedures van luchtvaartmaatschappijen kunt doorkomen. Na enkele sollicitaties ben ik met de adviezen uit dit boek uiteindelijk aangenomen als steward! Het boek is overzichtelijk ingedeeld, en een de leuke anecdotes houden de vaart erin. Je hebt hier meer aan dan een dure particuliere opleiding tot stewardess. Een aanrader dus voor iedereen die wil gaan solliciteren voor stewardess of steward!